Keukenwerkbladen

-vele materialen en eigenschappen-

Weinig onderdelen van de keuken zijn zo belangrijk als het aanrechtblad. U zult er immers vrijwel dagelijks aan werken. Daarom moet het tegen een stootje kunnen, en comfortabel zijn in het gebruik en onderhoud. Tegelijkertijd is het blad dé blikvanger in uw keuken – dus zal het behalve praktisch ook mooi moeten zijn, en moeten passen bij uw keuken. En bij uw budget, natuurlijk! Want keukenbladen zijn er in uiteenlopende prijsklassen.

Nu zult u niet iedere dag een nieuwe keuken kopen. Welke materialen zijn er inmiddels? En wat zijn hun voor- en nadelen? 

 

Steencomposiet

Steencomposiet is gemaakt van ongeveer 93% natuurlijke kwartskorrels, een kleine hoeveelheid pigment en met polymeren verbeterde harsen, is Composiet harder dan graniet, zelfs 4 keer flexibeler en biedt weerstand tegen vlekvorming, afschilferen en scheuren.

Caesarstone was het eerste bedrijf ter wereld dat kwarts - één van de hardste materialen in de natuur - gebruikte als hoofdbestanddeel in zijn producten. Door kwarts te gebruiken om een volledig nieuw type keukenblad te fabriceren, veroorzaakte Caesarstone een revolutie in de keukenbladen-markt in 1987. De uitzonderlijke schoonheid, sterkte en duurzaamheid van kwarts verzekeren een product dat beter is dan natuursteen of andere materialen.

Beton

Beton is het nieuwe materiaal van deze tijd.

Lichtgewicht composiet beton heeft alle positieve eigenschappen voor dagelijks gebruik in de keuken. Door verzegeling van het oppervlak krijgt dit betonnen blad een zeer hoge bestendigheid tegen bijna alle huishoudelijke stoffen.

Ook het gebruik van composiet beton heeft vele voordelen t.o.v. het traditionele beton. Vlekbestendig en ondoordringbaar.

Een modieus interieur en beton gaan zeker samen

Design meubels moeten er niet alleen staan om mooi te wezen. Ze moeten ook functioneel bijdragen tot uw dagelijks leven. Deze combinatie bieden wij u bij alle ontwerpen. Naast meubilair voor uw interieur, ontwerpen wij ook tafels, stoelen en banken voor buiten. Gedurfde ontwerpen gecombineerd met de sobere schoonheid en degelijkheid van beton. Dankzij het beton zijn ze beschermd tegen allerlei weersinvloeden en zijn ze uiteraard gemaakt om optimaal te gebruiken.

Keramiek

Keramiek is het materiaal van de toekomst. De uitstraling is strak, industrieel of natuurlijk. Dit keramische materiaal bevat alle goede eigenschappen welke je van een keukenblad kunt eisen. Zuur/vlekbestendig, hitte bestendig, krasvast en oersterk.

De nieuwste ontwikkelingen gecombineerd met de laatste trends. Wij presenteren hier weer de meeste spraakmakende noviteiten. Praktisch, strak en oogstrelend

Corian

DuPont™ Corian®

Corian is een massief oppervlaktemateriaal dat uitgevonden en geproduceerd is door DuPont. Corian heeft een sterk karakter door zijn vele ontwerp- en toepassingsmogelijkheden. Het is functioneel en buitengewoon duurzaam. In een perfect evenwicht tussen schoonheid en prestatie leent Corian zich tot verbeelding, innovatief design en duurzame uitvoeringen.
Corian is beschikbaar in meer dan 100 kleuren. En bovendien is Corian naadloos te verlijmen.
Corian is gemakklijk te onderhouden. Dit komt door de volgende uitzonderlijke eigenschappen van Corian. Het is hygiënisch, bestendig tegen vlekken en chemische stoffen, vocht- en vlekbestendig en het is porie- en naadloos zodat er niets in kan trekken.

Roestvrijstaal

Wanneer u kiest voor een professionele uitstraling dan is roestvrijstaal een materiaal met vele mogelijkheden. Rvs is tijdloos, zeer hygiënisch en vrijwel onverwoestbaar.

In de trend van duurzaamheid en minimalisme, zijn de 4mm werkbladen een unieke toepassing. Natuurlijk is 4mm massief RVS robuust, extreem dun als werkblad en praktisch onverslijtbaar. Daarbij is het materiaal volledig te recyclen, omdat het niet onderlijmd wordt met andere materialen. Ook heeft het unieke mogelijkheden voor het naadloos inlassen van spoelbakken én het integreren van i-Cooking kooktoepassingen in gas en inductie.

Natuursteen (graniet)

Een granieten keukenblad is puur natuur. Precies zoals het steen wordt gedolven, wordt het ook gebruikt voor het blad. Dit robuuste materiaal is niet alleen vrijwel onverwoestbaar, maar ook bijzonder expressief.

Natuursteen is een natuurproduct wat voor warmte zorgt in elk type inrichting: van klassiek tot modern en industrieel tot landelijk. Elke soort natuursteen heeft zijn eigen uitstraling en is beschikbaar in veel kleuren, structuren en formaten.

Kunststof werkbladen

TopLaminaat
TopLaminaat is een van de meest functionele materialen voor een keukenblad. Het is namelijk praktisch in het onderhoud, en bijna ieder ontwerp is mogelijk, dankzij de grote afmetingen van de plaat. En de bladen zijn verkrijgbaar in zó veel kleuren, dat u altijd een werkblad vindt dat past bij uw interieur en smaak ‒ én uw budget. 

DecorTop
Het blad oogt robuust en de structuur is diep: DecorTop® biedt net een beetje meer power dan een TopLaminaat® keukenblad. Het extra dikke laminaat heeft een voelbare diepe, grove structuur en is verkrijgbaar in verschillende exclusieve kleuren. Dankzij zijn natuurgetrouwe kleur en structuur vormt een DecorTop blad zelfs een goed alternatief voor bijvoorbeeld een houten of een stenen blad. DecorTop heeft een zwarte kern waardoor bij de randafwerking een zwart randje zichtbaar is. Dat staat fraai bij de donkere kleuren, en vormt een mooi contrast met de lichtere tinten.

TopCore
Een TopCore keukenblad is stootvast, watervast, hygiënisch en makkelijk te reinigen. Maar de werkelijke kracht van TopCore zit in de decoratieve toplaag. Want de structuren zien er niet alleen uit als hout, textiel of steen ‒ ze voelen ook echt zo aan! Dit hoogwaardige materiaal biedt u tal van mogelijkheden voor een origineel en trendy ontwerp.